Tušinukas

Left-handed pen

Saulėta vasaros popietė priemiesčio mokykloje. Mokytoja sužino, kad jos sūnaus blogai parašytas egzamino darbas sužlugdys svajonę studijuoti prestižiniame užsienio universitete. Filmas kelia klausimus apie moralę ir spaudimą pasiekti norimą rezultatą. Kokius kompromisus motina pasiryžusi priimti, kad užtikrintų sėkmingą sūnaus ateitį?

Informacija

Metai
2024
Žanras
vaidybinis
Trukmė
18'
Gamybos šalis
Lietuva
Dialogai
Lietuvių

Komanda

Režisierius
Prodiuseris
Kotryna Ramanauskaitė, Greta Akcijonaitė
Scenarijaus autorius
Adas Burkšaitis
Operatorius
Narvydas Naujalis
Montažo režisierius
Mikas Žukauskas
Garso režisierius
Iveta Macevičiūtė
Kompozitorius
Domas Strupinskas
Pagrindiniai aktoriai
Rasa Samuolytė, Indrė Patkauskaitė, Vaidotas Martinaitis, Kasparas Varanavičius, Vaiva Samoškaitė
Prodiuserinė kompanija
Greta Garbo films

Kontaktai

Kotryna Ramanauskaitė

Režisieriaus biografija

Adas Burkšaitis

Adas Burkšaitis: „Baigęs mokyklą ne iškart ėmiausi režisūros. Iš pradžių studijavau kompiuterių mokslą, po studijų dirbau moksliniu darbuotoju ir programų sistemų inžinieriumi „Google“, „Barclays“, „T-Mobile“. Tik po kelerių metų ryžausi grįžti į Lietuvą ir siekti savo svajonės kurti filmus, baigiau režisūrą. Patirtis dirbant technologijų įmonėse praplėtė mano pasaulėžiūrą, daro įtaką kūrybai. Asmeninės patirtys ne tik įkvepia, bet ir diktuoja temas. Filmuose dažnai nagrinėju technologijų poveikio, nykstančio gyvo kontakto tarp žmonių, iliuzijų praradimo temas.“

Filmografija:

Static (2020, trumpametražis vaidybinis)

Konsultacija / Advice (2020, trumpametražis vaidybinis)

Obojus (2021, trumpametražis vaidybinis)

Rekonstrukcija (2022, trumpametražis dokumentinis)

Mėta / On Purpose (2023, trumpametražis vaidybinis)

Tušinukas / Left-handed pen (2024, trumpametražis vaidybinis)