Atgal

Namo

Ieva, 22 metų aktorė, grįžta į gimtąjį Vilnių iš Los Andželo. Per pirmąsias dvylika valandų namuose Ieva susiduria su tuo, kaip jos namai – žmonės ir pats miestas – pasikeitė. Jos draugai ir net mama įsivaizduoja Ievą kaip sėkmingą aktorę, o Ameriką – kaip galimybių šalį. Tik savo buvusiam vaikinui Tadui Ieva atskleidžia, kad jos lūkesčiai neatitiko realybės, kad ji jaučiasi pasimetusi ir netikra dėl ateities. Einant naktinio Vilniaus gatvėmis, Ieva pastebi kaip pasikeitė jos gimtasis miestas. Vietoj kino teatro, kuriame žiūrėti filmai įkvėpė Ievą tapti aktore, dabar ruošiamasi statyti prekybos centrą. Tam, kad atkurtų ryšį su žmonėmis ir miestu, Ieva turi priimti faktą, kad niekas, įskaitant ir ją pačią, nestovi vietoje.

Informacija

Metai
2016
Žanras
vaidybinis
Trukmė
20'
Gamybos šalis
Lietuva
Dialogai
Lietuvių

Komanda

Režisierė
Prodiuseriai
Ieva Bužinskaitė, Jonas Špokas
Scenarijaus autorė
Gabrielė Urbonaitė
Operatorius
Pal Ulvik Rokseth
Montažo režisierė
Gabrielė Urbonaitė
Garso režisierius
Jonas Jocys
Kompozitorius
Snorre Bergerud
Pagrindiniai aktoriai
Severija Bielskytė, Šarūnas Zenkevičius, Viola Klimčiauskaitė, Eglė Lekstutytė, Petras Kuneika, Dainius Jankauskas, Aistė Diržiūtė, Vytautas Rašimas
Prodiuserinė kompanija
Apricot films

Kontaktai

Ieva Bužinskaitė

Režisieriaus biografija

Gabrielė Urbonaitė

Gabrielė Urbonaitė yra scenaristė ir režisierė, gyvenanti tarp Lietuvos ir JAV. Jos trumpametražis filmas „Plaukikė“ laimėjo „Sidabrinę gervę“ 2013 m. kaip geriausias trumpametražis filmas. Gabrielė dalyvavo „Berlinale Talents“ kūrybinėse dirbtuvėse, Odensės talentų stovykloje Danijoje ir Reikjaviko kino festivalio talentų dirbtuvėse. Šiuo metu Gabrielė studijuoja kino scenarijų rašymo ir režisūros magistro programoje Kolumbijos universitete Niujorke.

Filmografija

Sagos ir balandžiai / Buttons and Pigeons (2009, trumpametražis dokumentinis)
16 mm / 16 mm (2010, trumpametražis)
S.E.K.A.M. (2010, trumpametražis)
Stebėtojas / The Watcher (2011, trumpametražis)
Plaukikė / The Swimmer (2013, trumpametražis vaidybinis)
Atsisveikinimas / Goodbye (2014, trumpametražis vaidybinis)
Namo / Back (2016, trumpametražis vaidybinis)
Paskutinis skambutis / Last Day Of School (2018, trumpametražis vaidybinis)