Atgal

Mėgėjai

Odontologas Vitolis Laumakys ir inžinierius Adolfas Morėnas susipažino atsitiktinai gatvėje, kai Adolfas tvarkė savo motociklą. Jie pasidalino abipusiu susidomėjimu kinu. Adolfas pasisakė turįs mėgėjišką 8 mm kino kamerą – ir jie pradėjo filmuoti. Taip pat atsitiktinai vyrai išgirdo apie laisvas patalpas Kėdainių kultūros centro rūsyje – jie jas susitvarkė ir įsigijo minimaliai reikalingą techniką profesionalesniems filmams kurti. Taip 1962 m. įsikūrė „Mėgėjo“ kino studija, laikui bėgant tapusi produktyviausia ir žinomiausia Lietuvoje mėgėjiško kino studija.

Informacija

Metai
2015
Žanras
dokumentinis
Trukmė
23'
Gamybos šalis
Lietuva
Dialogai
Lietuvių

Komanda

Režisierius
Prodiuserė
Marija Razgutė
Operatorius
Eitvydas Doškus
Montažo režisierė
Ieva Veiverytė
Garso režisierius
Ignas Lungevičius
Prodiuserinė kompanija
m-films

Kontaktai

Marija Razgutė

Režisieriaus biografija

Audrius Antanavičius

Gimė 1987 metais Kėdainiuose. 2006 įstojo į Vilniaus universiteto filosofijos studijas, tačiau 2009 perstojo į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, kurioje baigė televizijos ir kino režisūrą. Magistro laipsnį įgijo Sarajevo Filmų akademijoje, Sarajevo mokslo ir technologijų universitete. Kurso vadovas – vengrų kino režisierius Bela Tarr.

Filmografija

Noktiurnas / Nocturne (2010, trumpametražis vaidybinis)
Andrew the coinman (2011, trumpametražis dokumentinis)
Stotis / Station (2011, trumpametražis vaidybinis) (Bela Tarr klasei)
Tiltas / Bridge (2011, trumpametražis vaidybinis)
The Moonlanding (2012, trumpametražis vaidybinis)
The Rite of Passage (2013, trumpametražis eksperimentinis)
The Amateurs / Mėgėjai (2015, trumpametražis dokumentinis)